2014-03-26 18:03:58• hírek • Kocsis Zoltán

Hazai vereség után idegenben nyert az Olimpia

A felsőházi rájátszába igyekvő Olimpia labdarúgócsapata pénteken némi meglepetésre hazai pályán 1-0 arányú vereséget szenvedett a FC Olt Slatina együttesétől, ám Csík Tibor legényei gyorsan kijavították a csorbát és szerdán Nagyváradon javítottak. A sárga-kékek újabb győzelme után ismét elérhető közelségbe került akár az alapszakasz bronzérme is.

A Bodala Gyula Stadionban már 19 perc után rezdült a háló, a gólt szerző szatmáriak öröme azonban csak rövid ideig tarthatott, mivel a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Ami ekkor nem jött össze, az sikerült negyed órával a szünet után, amikor Feier passza után Balau szerzett vezetést az Olimpiának.

Lukács Rajmund személyében hiába szerepelt a Bihar FC csapatában a csoport második legeredményesebb csatára és hiába kapott eddig 12 gólt idegenbeli meccsein az Olimpia, az eredmény ezúttal nem változott, így maradt a szatmári siker.

„Nagy öröm számunkra, hogy nyerni tudtunk és begyűjtöttük a három nagyon fontos pontot. Midnen egyes pont sokat számított eddig is nekünk és a jövőben is sokat fog számítani. Minden pontot és midnen győzelmet meg kell becsülnünk. Akár nagyobb is lehetett volna a gólkülönbség, simább a győzelem, de a legfontosabb, hogy győztesen hagytuk el a pályát" értékelt a meccs után Csík Tibor vezetőedző.

Győzelmének köszönhetően az Olimpia 28 ponttal a bajnoki tabella 6. helyén áll, holtversenyben a Marosvásárhellyel és a Resicabányával, ám a harmadik Besztercétől is csak 3 pontra vannak lemaradva Csík Tibor tanítványai. A fiúknak azonban hátrafelé is figyekniük kell, mivel az Olt 27, a Mioveni pedig 26 ponttal áll mögöttük.

19. forduló:
Bihar FC - Olimpia 0-1

gól: Balau (61.)
Az Olimpia összeállítása: Anca-Trip - Muresan, C. Ene, Balau, C. Iuhas (csk.) - Gavrilescu (46. Bujor), R. Villand, Micas, D. Muntean - Feier (81. Bostina), Lemac (77. Faur)
kispad: B. Miron - , Zsiga, B. Faur, Svarczkopf, Roghina

További eredmények:
FC Olt - CSU Craiova 0-1
Aradi UTA - Minerul Motru 1-1
Beszterce - FCU Craiova 3-0
Mioveni - Resicabánya 1-0
Ramnicu Valcea - Marosvásárhely 1-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: